Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Apģērbs un apavi ērtam braucienam ar velosipēdu

Apģērbs un apavi ērtam braucienam ar velosipēdu

Ērts un laika apstākļiem piemērots apģērbs un apavi ir svarīgs priekšnoteikums patīkamai laika pavadīšanai ar velosipēdu. Piemērots apģērbs uzlabo sniegumu un arī braukšanas drošību. Gandrīz visos velosipēdistu apģērbos un apavos ir iestrādātas reflektīvas auduma vai krāsu joslas, kas atstaro gaismu un vairākkārt paaugstina braucēja redzamību krēslas stundās.


Velosipēdistiem paredzētie apģērbi nodrošina aizsardzību pret vēju, ūdeni vai gaisa temperatūru, tomēr ieteicams lietot tādu velosipēdistu apģērbu, kas atbilst konkrētajai situācijai. Universāls apģērbs, kas būtu vienlīdz efektīvs visos laika apstākļos, nepastāv, jo apģērbs tiek ražots no dažādiem materiāliem ar dažādām īpašībām.

Speciāli velosipēdista cimdi ir ļoti svarīgs velobraucēja aksesuārs, jo palīdz ērti un droši satvert velosipēda stūri, kas ir pats svarīgākais atbalsta punkts uz velosipēda. Cimdi novērš stūres rokturu sviedrēšanos un saglabā nepieciešamo berzi starp braucēja plaukstu un stūres rokturi, lai braucējs kontrolētu velosipēdu. Aktīvāki braucēji izvēlas cimdus bez polsterējuma, bet komforta cienītāji var izvēlieties cimdus ar speciāliem gela spilventiņiem, kas nodrošinās arī labu braukšanas komfortu.

Ļoti piemēroti un ērti braukšanai ar velosipēdu ir kurpju mokasīni, kājiņas un rociņas – tos var viegli uzvilkt un brauciena laikā novilkt un ievietot kabatā. Tos ir arī ērti mazgāt un tie neaizņem daudz vietas. Speciālos putekļu mokasīnus ieteicams lietot regulāri ikdienā, jo tie efektīvi pasargā kurpes un pēdas no putekļiem un nelieliem netīrumiem.

Speciāli velo apavi ar cietu un stingru zoli un pedāļu stiprinājumiem cieši noturēs kāju uz pedāļiem straujos nobraucienos un palīdzēs vienmērīgi sadalīt kāju spēku ilgstošos braucienos. Vēju aizturoša luminiscējoša veste un jaka saglabās siltumu brīžos, kad slodze ir mazinājusies. Komfortam un noberzumu mazināšanai noderēs speciāli šorti vai garās bikses ar pamperu.

Saistītie raksti