Veikala darba laiks Lieldienu nedēļā:

29.martā no 10:00 līdz 19:00

30.martā no 10:00 līdz 17:00

31. martā un 1.aprīlī slēgts

Automātiskie velosipēdu pedāļi

Automātiskie velosipēdu pedāļi

Automātiskie velosipēda pedāļi nodrošina stingru kājas pēdas fiksēšanu pie velosipēda pedāļa un būtiski paaugstina brauciena efektivitāti un arī drošību


Populārākie automātisko pedāļu veidi ir SPD un SPD-SL. SPD tipa pedāļi ir paredzēti kalnu velosipēdiem un velosipēda kurpei pieskrūvētais stiprinājums ir ievietos zoles padziļinājumā. SPD-SL jeb Look tipa pedāļi ir paredzēti šosejas velosipēdiem, tie ir stingrāki par SPD tipa pedāļiem un stiprinājumi ir pieskrūvēti zoles virsējai daļai.

Tradicionālie platformas pedāļi nodrošina spēka pārnešanu uz velosipēda transmisiju tikai spiežot uz pedāļi – faktiski, kustību nodrošina tikai braucēja masas gravitācijas spēks, kas, izmantojot velosipēda transmisiju, tiek transformēts velosipēda kustībā. Tika nelielu daļu no pilna klaņu (pedāļu) apgrieziena cikla klanis atrodas horizontālā pozīcijā, kas nodrošina maksimālu masas pārnešanu no klaņa uz ķēdi. 50% no apgrieziena lietderīgais spēks, kas transformētos kustībā, netiek pielikts vispār.

Automātiskie pedāļi novērš iepriekšminēto problēmu un būtiski palielina kopējo velosipēda lietderīgajā kustībā pārnesto spēku. Brauciens ir ātrāks, un momentānā jauda ir ievērojami lielāka, jo ar vienu kāju tiek spiests uz pedāli, bet ar otru pedālis tiek vilkts uz augšu. Automātiskie pedāļi paaugstina drošību nobraucienos vai braucienos pa nelīdzenu ceļu, jo novērš pēdas noslīdēšanas risku no pedāļa. Ar automātiskajiem pedāļiem ievērojami pieaug maksimālais apgriezienu skaits jeb kadence, ko varēsi efektīvi attīstīt.

Velosipēda kurpe viegli atbrīvojas no fiksācijas, ja to pagriež 15 grādu leņķī. Savilcēja mehānisma spēku var individuāli regulēt ar atsperes spriegojuma skrūvi.

Pamēģini, būsi patīkami pārsteigts!

Saistītie raksti