Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

BMX un Dirt jump velosipēdi

BMX un Dirt jump velosipēdi

BMX ir kompakti velosipēdi ar 16" vai 20" ratiem. Tiem ir maz detaļu, ļoti viegls un izturīgs cauruļu rāmis, augsta stūre un tos izmanto sacensībās vai triku demonstrējumos. Velosipēdam ir ļoti kompakts rāmis, viens pārnesums un viena bremze. BMX velosipēdus ir iecienījuši bērni izbraucieniem uz skolu un atpakaļ, tomēr tie nav piemēroti gariem pārbraucieniem. Velosipēdam nav daudz izmēru variāciju un tas ir piemērots gan bērniem, gan pieaugušajiem, tomēr garāka auguma braucējiem vajadzētu izvēlēties 22 vai 24 collu rāmi.

BMX velosipēds ir traumatisks un atsevišķos gadījumos var būt bīstams, tāpēc to nav ieteicams lietot bērniem, kas jaunāki par 7 gadiem.


Lai arī Dirt jump velosipēdi paredzēti dažādiem trikiem un lēcieniem, tomēr tos dēvē par pilsētas vai ielas kalnu velosipēdam nevis BMX velosipēdam. Šie velosipēdi ir paredzēti pārgalvīgiem trikiem ar gariem lēcieniem un, lai nezaudētu kinētisko enerģiju un padarīti lēcienus maksimāli efektīvus, tiem nav aizmugurējā amortizatora un pārnesumu.

Dirt jump ir ļoti izturīgs un stingrs rāmis, zema augšēja rāmja truba un stute, lai sēdeklis netraucētu braucējam izpildīt pārgalvīgus trikus. Tam ir speciāla rāmja ģeometrija drošai velosipēda kontrolei gan uz zemes, gan gaisā. Ar Dirt jump velosipēdu priecēsi sevi un citus, taču garākiem pārbraucieniem tas nav piemērots.

Saistītie raksti