Veikala darba laiks Lieldienu nedēļā:

29.martā no 10:00 līdz 19:00

30.martā no 10:00 līdz 17:00

31. martā un 1.aprīlī slēgts

Fakti par elektriskajiem velosipēdiem

Fakti par elektriskajiem velosipēdiem

Kā tas darbojas? Elektriskais motors ar sensoru starpniecību, kas iebūvēts klaņu zobratu mehānismā, pastiprina velosipēdista kāju muskuļu spēku. Jo spēcīgāk spiedīsi uz pedāļiem, jo lielāku atbalstu motors sniegs.

Elektriskais velosipēds tiek pielīdzināts tradicionālajiem velosipēdam, ja tā jauda nepārsniedz 250W, bet motora atbalsta ātrums ir ierobežots līdz 25 km/h. To drīkst lietot uz gājēju ietvēm un piedalīties satiksmē, ievērojot tradicionālo velosipēdu lietošanas noteikumus.

Elektriskais velosipēds nav obligāti jāreģistrē CSDD transporta līdzekļu reģistrā, tomēr mēs to iesakām noteikti izdarīt - tas palīdzēs nokārtot formalitātes ar apdrošinātājiem un policiju nepatīkamos brīžos, kuri diemžēl notiek....


Elektriskā velosipēda cenu veido trīs galvenās sastāvdaļas: motors, akumulators un velosipēda aprīkojums. Galvenie elektriskā velosipēda veiktspējas rādītāji ir motora griezes moments (50-85 NM) un akumulatora ietilpīgums (400-625 Wh). Lielāks griezes moments nodrošina elastīgāku motora jaudas izmantošanu un komfortablāku braucienu, jo būs nepieciešama retāka pārnesumu pielāgošana. Lielāka akumulatora ietilpība nodrošinās lielāku sniedzamību.

Elektriskā velosipēda svars ir 20-30 kg un tas sver 2 reizes vairāk nekā vidusmēra tradicionālais velosipēds. Elektriskajam velosipēdam periodiski jāveic programmas atjauninājums, kas uzlabo velosipēda sniegumu. Citas papildu apkopes elektriskajam velosipēdam nav nepieciešamas.

Maksimālā distance, ko var nobraukt ar vienu pilnu akumulatora uzlādi, ir atkarīga no reljefa, ceļa seguma, laika apstākļiem, braucēja svara, braukšanas ieradumiem un daudziem citiem apstākļiem. Parasti ar vienu uzlādi pietiek 3-6 stundu braucienam jeb 80-150 km, kas ir pietiekami lielākajai daļai ikdienas braucēju. Akumulatora uzlāde no sadzīves elektrotīkla aizņem 5-6 stundas. Vairumam velosipēdu modeļiem akumulatoru var ērti noņemt un uzlādi var veikt dzīvoklī.

Akumulatora efektīvais kalpošanas laiks parasti ir 700-1000 uzlādes cikli, pēc kuriem tas saglabā 65-70% no sākotnējā resursa. Akumulatoriem ir augsts mitruma aizsardzības līmenis un tos var lietot jebkuros laika apstākļos.