Veikala darba laiks Lieldienu nedēļā:

29.martā no 10:00 līdz 19:00

30.martā no 10:00 līdz 17:00

31. martā un 1.aprīlī slēgts

Ķiveres un brilles

Ķiveres un brilles

Ķivere ir kritisks drošības aksesuārs un tā ir jāiegādājas kopā ar velosipēdu. Saskaņā ar likumu bērniem līdz 12 gadu vecumam aizsargķivere ir obligāta, braucot ar velosipēda vai atrodoties bērnu velosipēda krēsliņā. Tomēr arī vecākiem būtu jārāda pozitīvs piemērs, lai pasargātu vienīgo un dārgāko aktīvu – savu galvu un smadzenes. Diemžēl negadījumi notiek un notiek tajā brīdī, kad mēs tos vismazāk gaidām.

Svarīgākais ķiveres izvēlē ir tās izmērs un atbilstība braucēja galvas izmēram un formai. Ķiveres savilcējmehānismam jānodrošina ciešs ķiveres stāvoklis uz galvas tā, lai ķivere paliktu nekustīga pie straujām braucēja kustībām. Ķiveres savilcēja siksna zem zoda kalpo kā drošinātājs kritiena gadījumā, taču to nedrīkst pārlieku nospriegot. Ķivere parasti labi pasargā galvas pakauša daļu, taču svarīgi, lai tā nosegtu arī pieres daļu, jo tieši pieres daļa krītot saņem lielāko triecienu.


ES atļauts tirgot velosipēdiem un skeitbordistiem paredzētās ķiveres, kas atbilst EN-1078 standartam, taču ražotāji nereti piedāvā arī papildus risinājumus, kas samazina traumu risku.

Kvalitatīva budžeta klases ķivere maksā 40-50 EUR. Ķiveres cenu paaugstinās vieglāki un modernāki materiāli, papildu ventilācijas atveres, maināms un mazgājams iekšējais polsterējums, insektu sietiņš, papildu drošības sistēma Mips, magnētiska savilcēja siksnas sprādze Fidlock un citas detaļas.

Saules brilles ir ne tikai stila elements, bet arī aizsargā acis no putekļiem, sīkiem akmeņiem, zariem un insektiem, tādejādi paaugstinot brauciena drošību. Mūsdienīgas un modernas saules brilles nodrošina efektīvu aizsardzību pret UV stariem, stikliņi ir pārklāti ar speciālu pretaizsvīšanas pārklājumu un maina tonalitāti atkarībā no apkārtējās vides gaismas spilgtuma.

Rūpējies par savu drošību un atceries svarīgākos drošības aksesuārus: ķivere, sarkans mirgojošs dienas gaitas lukturis aizmugurē, balts mirgojošs dienas gaitas lukturis priekšā, brilles, apģērbs un apavi ar atstarojošiem elementiem.

Saistītie raksti