Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Velosipēda aksesuāri un aprīkojums Tavai ērtībai

Velosipēda aksesuāri un aprīkojums Tavai ērtībai

Velosipēda aksesuāri dod iespēju pielāgot velosipēdu individuālām lietošanas vajadzībām un padara tā lietošanu praktiskāku, ērtāku un drošāku. Galvenās aksesuāru grupas ir dienas gaitas lukturi, slēdzenes, velosipēda somas, atbalsta kājas, bagāžnieki, dubļusargi, velo datori, pudeļu turētāji un pudeles. Pilsētas un ikdienas  velosipēdiem lukturi, bagāžnieks, atbalsta kāja un velosipēda dubļusargi parasti jau ir iekļauti velosipēda standarta aprīkojumā. Tomēr velosipēdu aksesuāru izvēle būtu jāsāk ar Tavai drošībai svarīgākājam lietām.   

Mūsu ieteikums svarīgākajiem drošības aksesuāriem, pērkot velosipēdu:

Mūsu ieteikums papildu aksesuāriem Tavai ērtībai:

Ekonomisks mirgojošs dienas gaitas priekšējais un aizmugurējais velosipēda lukturis ir svarīgākais no aksesuāriem un obligāti jāiegādājas kopā ar velosipēdu! Tas vairākkārt palielinās distanci un reakcijai pieejamo laiku, kurā autovadītājs Tevi ieraudzīs un sagatavosies manevram. Veikalos pieejami velosipēdu lukturi gan ar tradicionālajām baterijām, gan USB lādējamiem akumulatoriem.

Ja plāno pārvietoties diennakts tumšajā laikā pilsētā, tad velosipēda priekšējā luktura jaudai vajadzētu būt vismaz 200 Lūmeni, bet ārpus pilsētas - vismaz 400 Lūmeni. Pērkot lukturi, pievērs uzmanību tā funkcijām, režīmiem un maksimālajam akumulatora darbības laikam ar pilnu uzlādi.

Noteikti iegādājies velosipēda slēdzeni. Velosipēdu slēdzenes ar drošības indeksu no 7 līdz 10 tiek uzskatītas par drošām un labi pasargās velosipēdu arī pie skolas, mājas vai darba vietas. Profesionāls zaglis tiks galā ar jebkuru slēdzeni, bet augstāks drošības indekss nozīmē, ka tam būs nepieciešams krietni ilgāks laiks tās uzlaušanai.

Ja plāno velosipēdu izmantot ikdienā, piemēram, doties uz darbu, tad apsver atbalsta kājas, dubļusargu un bagāžnieka iegādi. Taču ņem vērā, ka bagāžnieki un groziņi ietekmē velosipēda svara sadalījumu, velosipēda vadāmību un velosipēda aerodinamiku. Uz velosipēda aizmugures bagāžnieka stingri nostiprināts grozs vai soma, kurā saliktas darba lietas vai pirkumi, būs daudz drošāks un stabilāks nekā uz stūres nostiprināts grozs.

Braukšanai piemērti velo apavi un velo apģērbs, piemēram, velo bikses ar pamperu un elpojoša velo jaka, padarīs Tavu braucienu komfortablāku un samazinās nobrāzumus nepatīkamos mirkļos.   

Lasi vairāk par lietderīgām lietām mūsu blogā.

Lai ērts un drošs brauciens!

Saistītie raksti