Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Velosipēdi

Velosipēdi

Mūsdienās ir plaši pieejami dažādi velosipēdu modeļi un pirmajā brīdī rodas neliels apjukums, kas tad būtu man piemērots. Mūsdienās populārākās ir sekojošas velosipēdu kategorijas: 

Velosipēda izvēli noteikti nevajadzētu sākt ar budžeta ierobežojumiem, jo jebkurā velosipēdu kategorijā būs gan ļoti vienkāršāki ekonomiski modeļi, gan ļoti augstas veiktspējas velosipēdi, kas maksā vairākus tūkstošus.

Kā atsevišķas kategorijas var izdalīt: 

Pirmkārt, apdomā, kur un kādos apstākļos lietosi velosipēdu. Ja nedēļas nogalēs dosies nelielos izbraucienos pilsētā vai lauku apvidos, tad piemērotākais būs universālais sporta velosipēds ar amortizatoru. Ja dzīvo pilsētā un vēlies sevi uzturēt labā formā, - tad vispiemērotākais būs sporta velosipēds bez amortizatora. Ja velosipēdu lietosi ikdienā, tad piemērotākais būs ekipēts pilsētas velosipēds ar zemo rāmi vieglākai brauciena uzsākšanai un pabeigšanai. Ja plāno klejot pa nezināmiem lauku ceļiem – tad Gravel būs labākais sabiedrotais. Ja meklēsi piedzīvojumus meža takās un straujos nobraucienos, tad piemērotākā izvēle būs robustais un izturīgais kalnu velosipēds ar plašu pārnesamu diapazonu. Ja vēlies atsākt sportošanu vai nopietnus ceļojumus ar velosipēdu, iespējams, labākā izvēle būs moderns elektriskais velosipēds.

Otrkārt, nākošais svarīgais aspekts ir velosipēda lietošanas intensitāte. Ja plāno braukt regulāri un intensīvi, tad jāizvēlas velosipēds ar kvalitatīvu transmisiju - tas būs vieglāks, ilgāk kalpos un precīzāk strādās. Taču nevajag pārspīlēt un, ja plāno velosipēdu lietot tikai reizi nedēļā 1-1.5 stundas, tad gana labs būs Shimano vai Sram pamata aprīkojuma līmenis par ļoti draudzīgu cenu.

Uzvedinoši jautājumi par Taviem ieradumiem, kurus ieteicams pārrunāt ar konsultantu pirms velosipēda izvēles:

  • Kāda ir Tava pieredze?
  • Kur tiks lietots velosipēds?
  • Cik intensīvi un cik bieži tiks lietots velosipēds?
  • Cik bieži tiks transportēts velosipēds?
  • Kur velosipēds tiks glabāts?

 Atbildes uz šiem jautājumiem novedīs pie optimālās velosipēda kategorijas. Noteikti veic testa braucienus ar vairākiem velosipēdu veidiem un šaubu gadījumā izvēlies ērtāko.

Lasi lietderīgas lietas mūsu AstraVelo blogā.

Lai labas emocijas un pozitīva atkarība!

Saistītie raksti