Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Drošība pirmajā vietā

Drošība pirmajā vietā

Pārvietošanās ar velosipēdu ir aizrautīga un prieka pilna, taču brauktuve un ceļš ir jādala ar citiem satiksmes dalībniekiem, kas var nebūt tik uzmanīgi kā mēs vēlētos. Pārvietošanās ar velosipēdu notiek salīdzinoši riskantā un neprognozējamā vidē, tāpēc ikvienam velobraucējam ir jābūt piesardzīgam un jāievēro ceļu satiksmes noteikumi.

Lietojot atbilstošus aksesuārus, var samazināt negadījumu iestāšanās risku vai negadījuma sekas, ja tomēr nelaime ir notikusi. Un, diemžēl, tā mēdz notikt. Mūsu ieteikumi pirmās nepieciešamības drošības aksesuāriem:


Ķivere. Neizbrauc no mājas bez ķiveres, pat ja plāno doties līdz tuvākajam veikalam pēc baltmaizes kukuļa. Lieto ķiveri gluži kā drošības jostu automašīnā!

Dienas gaitas lukturi. Balts un sarkans mirgojoši dienas gaitas lukturi daudzkārt uzlabos citu satiksme dalībnieku iespējas Tevi laicīgi ieraudzīt un veikt atbilstošu manevru. Kvalitatīvi dienas gaitas lukturi nodrošina gaismas staru arī uz sāniem, kas ir svarīgi, tuvojoties krustojumam. Līdzīgi kā automašīnas, lieto dienas gaitas lukturus arī diennakts gaišajā laikā!

Atstarojošs un luminiscējošs apģērbs. Atstarojošs apģērbs vai atstarojoši un luminiscējoši elementi, kas iestrādāti apģērbā, paaugstinās citu satiksmes dalībnieku iespējas Tevi laicīgi ieraudzīt un veikt atbilstošu manevru. Ērta un parocīga būs arī luminiscējošā aproce, kuru vari nostiprināt uz kājas ikra virs kurpes.

Saulesbrilles. Jā, saulesbrilles ir būtisks velobraucēja drošības elements, jo pasargā velobraucēja acis ne tikai no UV stariem, bet arī no putekļiem, sīkiem akmentiņiem, zariem vai insektiem, kas nepiemērotā brīdī var traumēt aci. Noteikti izvēlies brilles ar automātiski polarizējošiem vai maināmiem stikliem, kurus vari pielāgot laika apstākļiem.

Drošība pirmajā vietā. Atceries, galvenais ir būt redzamam citiem satiksmes dalībniekiem!