Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Sieviešu velosipēdi

Sieviešu velosipēdi

Liela daļa no mūsdienās ražotajiem pieaugušo velosipēdu modeļiem paredzēti gan stiprā dzimuma, gan daiļā dzimuma pārstāvjiem, taču ne vienmēr tie ir vienādi ērti abiem dzimumiem. Kopumā unisex tendence velosipēdu industrijā ir nepārprotama, jo tā samazina modeļu skaitu un ražošanas izmaksas, kas dod iespēju velosipēdus saražot un tirgot lētāk.

Taču ir dažas būtiskas detaļas, kas atšķir sievietēm un vīriešiem domātos velosipēdus:

Pirmkārt, izmērs un rāmja forma. Sieviešu velosipēdi mēdz būt mazāki, ar mazāku rata izmēru (26”un 27.5”), un, lai atvieglotu brauciena uzsākšanu un pabeigšanu, rāmja augšējā caurule mēdz būt slīpāka (L formas) vai ieliekta (S formas).

Otrkārt, sieviešu velosipēdu sēdeklis ir nedaudz platāks, īsāks un komfortablāks par vīriešiem domātu velosipēdu sēdekli, taču ilgstoša braukšana ar platu un pārlieku mīkstu sēdekli paaugstina uzberzumu risku, tāpēc šajā aspektā jāmeklē kompromiss. Profesionālos veikalos ir plaša dažādu sēdekļu izvēle un par 15-30 EUR iespējams tikt pie vēlamās sēdekļa formas un izmēra.

Treškārt, sieviešu velosipēdu ģeometrija veidota tā, lai braucēja plecu daļa atrastos nedaudz augstāk un ķermenis nebūt izteikti saliekts uz priekšu, bet stūres rokturiem ir plata atbalsta virsma un tie ir ražoti no triecienus absorbējošiem materiāliem, tādējādi padarot braucienu īpaši komfortablu.


Brauciena komfortu un prieku daiļā dzimuma pārstāvēm noteikti uzlabos arī sieviešu velo šorti ar pamperu, cimdi ar gela spilventiņiem un kurpes ar stingru zoli vai automātiskajiem pedāļiem. Bet ilgstošu berzi, ko var radīt velosipēda sēdeklis, samazinās speciāli pretberzes krēmi.

Saistītie raksti