Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Bērnu un jauniešu velosipēdi

Bērnu un jauniešu velosipēdi

Bērnu velosipēda izvēle ir atbildīgs un kopumā visai sarežģīts process. Neveiksmīga tā realizācija var sabojāt bērna vēlmi braukt ar velosipēdu uz ilgu laiku. Un to mēs noteikti negribam.

Bērnu velosipēdu izmērus apzīmē ar rata lielumu collās, sākot no 10” ratiem un beidzot ar 27.5” ratiem, kas tiek izmantoti arī pieaugušo velosipēdu modeļos, taču noteicošais ir nevis rata lielums, bet gan rāmja izmēra un bērna auguma proporcijas, kam jānodrošina iespēja pilnvērtīgi un droši lietot velosipēdu. Mazāko izmēru bērnu riteņiem ir speciālas bremžu sviras un pārslēdzēji, kas piemēroti bērna spēkam un ķermeņa proporcijām.


Bērnu velosipēdiem ar 10”, 12” un 16” ratiem nav ātrumu pārslēgšanas iespējas un tie ir aprīkoti ar atbalsta ritenīšiem. Bērnu visproduktīvāk mācīt braukt ar divriteni ir 4-5 gadu vecumā, izmantojot 16” velosipēdu ar atbalsta ritenīšiem. Mācību procesa gaitā pakāpeniski paaugstiniet atbalsta ritenīšu līmeni simetriski no abām pusēm, tādejādi piespiežot bērnu mācīties balansēt un noturēt līdzsvaru. Iemācīt bērnu braukt uz diviem riteņiem agrākā vecumā ar 10” un 12” velosipēdiem ir ievērojami grūtāk.

Izvēloties bērnu velosipēdu, ņem vērā sekojošo:

Velosipēds nedrīkst būt par lielu, īpaši, ja jaunajam braucējam vēl nav labas iemaņas un pieredze. Izvēlieties velosipēda izmēru pēc ražotāja izmēru vadlīnijām.
Velosipēda sēdeklītim jābūt tik augstu noregulētam, lai bērns ar pēdas pirkstu galiem varētu atbalstīties pret zemi un droši uzsākt un pabeigt braucienu.
Amortizatora dakša būtiski paaugstina velosipēda svaru un tas ne vienmēr atsver ieguvumus no tās.
Bērna svars ir salīdzinoši niecīgs, tāpēc spiedienam riepās jābūt ievērojami mazākam nekā pieaugušo velosipēdos. Zemāks spiediens paaugstinās saķeri, brauciena drošību un komfortu.

Lai Tev jauki piedzīvojumi un neaizmirstami ceļojumi kopā ar jauno censoni!

Saistītie raksti