Veikala darba laiks:  pirmdienās - piektdienās no 10:00 līdz 19:00; sestdienās no 10:00 līdz 17:00; svētdienās - brīvs

Populārākie jautājumi par elektriskajiem velosipēdiem

Populārākie jautājumi par elektriskajiem velosipēdiem

Kāds ir elektriskā velosipēda maksimālais ātrums?

Kāda ir elektriskā velosipēda motora jauda?

  • Eiropas Savienībā elektriskā velosipēda motora jauda nedrīkst pārsniegt 250 W.

Vai elektriskais velosipēds ir jāreģistrē CSDD?

  • Elektriskai velosipēds, kura motora jauda nepārsniedz 250 W un maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 25 km/h, nav jāreģistrē CSDD.

Vai elektriskajam velosipēdam ir jābūt apdrošinātam?

  • Elektriskajam velosipēdam, kura motora jauda nepārsniedz 250 W un maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 25 km/h, nav jābūt apdrošinātam.

Vai elektriskajam velosipēdam ir jābūt reģistrācijas zīmēm?

  • Elektriskajam velosipēdam, kura motora jauda nepārsniedz 250 W un maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 25 km/h, nav jābūt reģistrācijas zīmēm.

 

Vai ar elektrisko velosipēdu ir jābrauc ar ķiveri?

  • Ar elektrisko velosipēdu, kura motora jauda nepārsniedz 250 W un maksimālais ātrums ir ierobežots līdz 25 km/h, nav obligāti jābrauc ar ķiveri. Tomēr ķiveres lietošana ir ieteicama, jo tā var palīdzēt novērst traumas negadījuma gadījumā.

Cik maksā elektriskais velosipēds?

  • Elektriskajiem velosipēdiem ir plaša cenu amplitūda, sākot no dažiem simtiem eiro līdz pat vairākiem tūkstošiem eiro. Cenu ietekmē vairāki faktori, no kuriem trīs galvenie ir: akumulatora ietilpība, motora jauda un izmērs, velosipēda aprīkojums.

Kāds ir elektriskā velosipēda akumulatora darbības rādiuss?

  • Elektriskā velosipēda akumulatora darbības rādiuss var atšķirties atkarībā no vairākiem faktoriem, tostarp velosipēda un braucēja svara, braukšanas ātruma un reljefa. Parasti elektriskā velosipēda akumulators spēj nodrošināt darbības rādiusu no 20 līdz 120 kilometriem.

Cik bieži jāveic elektriskā velosipēda akumulatora uzlāde?

  • Elektriskā velosipēda akumulatoru vajadzētu uzlādēt, kad tas ir izlādēts līdz aptuveni 20%. Ja akumulators tiek regulāri pilnībā izlādēts, tas var samazināt tā kalpošanas laiku.

Kā izvēlēties sev piemērotu elektrisko velosipēdu?

  • Izvēloties elektrisko velosipēdu, ir svarīgi ņemt vērā vairākus faktorus, tostarp braucēja svaru, braukšanas paradumus, paredzēto velosipēda lietošanas mērķi. Ir svarīgi arī izvēlēties velosipēdu ar atbilstošu motora izmēru, jaudu un akumulatora darbības rādiusu.

Kā droši braukt ar elektrisko velosipēdu?

  • Braukšana ar elektrisko velosipēdu neprasa papildu iemaņas – pietiek ar tādām pašām prasmēm kā braucot ar tradicionālo velosipēdu. Protams, ir svarīgi ievērot ceļu satiksmes noteikumus un būt uzmanīgam uz koplietošanas ceļiem.

Kāds ir elektriskā velosipēda akumulatora darbības rādiuss?

  • Elektriskā velosipēda akumulatora darbības rādiuss ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, tostarp velosipēda un braucēja svara, braukšanas ātruma un reljefa. Parasti elektriskā velosipēda akumulators spēj nodrošināt darbības rādiusu no 20 līdz 120 kilometriem.

Vai iespējams palielināt akumulatora jaudas ietilpību?

  • Jā, gandrīz visi ražotāji piedāvā tā saucamos akumulatoru “extender kit” jeb papildu 200-450Wh akumulatora blokus, kas var būtiski palielināt kopējo velosipēda akumulatora ietilpību un darbības rādiusu.

Cik maksā elektriskā velosipēda akumulators?

  • Elektriskā velosipēda akumulators ir viena no nozīmīgākajām un dārgākajām elektriskā velosipēda sastāvdaļām un tā cena ir robežās no 300 līdz 800 EUR. Parasti tā veido 1/3 daļu no kopējās velosipēda cenas.

Kā tiek veikta elektriskā velosipēda akumulatora uzlāde?

  • Elektriskā velosipēda akumulatoru uzlādē, izmantojot 220 V kontaktligzdu. Akumulators ir ērti demontējams no velosipēda. Uzlādes laiks ir atkarīgs no akumulatora jaudas, lādētāja jaudas un akumulatorā atlikušā enerģijas daudzuma.Akumulatora uzlāde aizņem no 4 līdz 8 stundām.

Kā rūpēties par elektriskā velosipēda akumulatoru?

  • Lai pagarinātu elektriskā velosipēda akumulatora kalpošanas laiku, ir svarīgi to pareizi kopt un ievērot dažus lietošanas paradumus. Izvairieties no akumulatora pilnīgas izlādēšanas. Izvairieties no akumulatora pārkaršanas. Uzglabājiet akumulatoru vēsā, sausā vietā. Ražotāji garantē 600-1000 uzlādes ciklus bez būtiska akumulatora efektivitātes krituma.

Lasi vairāk par lietderīgām lietām mūsu blogā.

Lai ērts un drošs brauciens!

 

Saistītie raksti